HofPower

HofPower is het educatieproject van Zuiver Hof van Twente over het thema energiebesparing & techniek. Alle basisscholen in de gemeente kunnen meedoen aan (onderdelen van) het project. Het project richt zich zowel op de onderbouw, middenbouw, bovenbouw als het schoolteam.

Voor het schoolteam wordt een gratis en vrijblijvende energiescan aangeboden. Dit vindt plaats in oktober/november.

Voor de onderbouw is een Voorleesproject over het thema. Het boek sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek. Er wordt voorgelezen door onder andere de burgemeester, wethouders en raadsleden. Op vrijdag 9 oktober komen zij in de klas het boek Daan helpt de aarde redden lezen. Kinderen kunnen een tekening maken over het boek. De mooiste tekeningen worden gebundeld in een boekje.

Voor de middenbouw is een Warmteproject. Voor de kinderen in groep 3,4 en 5 wordt in januari een gastles aangeboden over warmte. De kinderen kunnen vervolgens een ontwerp maken voor een trui. Het winnende ontwerp wordt afgedrukt op echte truien. Alle kinderen van de winnende klas krijgen een trui met deze opdruk. Ze kunnen de trui aan doen op de Warme Truiendag op vrijdag 5 februari. Deze dag is in het leven geroepen om mensen te laten beseffen dat de verwarming 1 graad lager zetten, ruim 5% op de energierekening kan schelen. Dus liever een extra warme trui, dan de verwarming hoger.

Voor de bovenbouw is een Verkeersproject. Voor de kinderen in groep 6,7 en 8 wordt een gastles aangeboden in april. Elke klas krijgt een onderstel van een zeepkist. De kinderen gaan hier vervolgens zelf een duurzaam voertuig van maken. Op vrijdag 17 juni is de wedstrijd welke duurzame zeepkist het snelst een bepaalde afstand aflegt.


De prijs is toegang tot avonturenpark Hellendoorn voor de hele klas met een rondleiding achter de schermen.
De bovenbouw krijgt ook een Logboek. De klassendienst houdt wekelijks de meterstanden bij van het verbruik van elektriciteit en gas op een poster en in de werkmap. In de werkmap zitten ook werkbladen waarmee de kinderen kunnen rekenen met de meterstanden. Op deze manier hopen we dat zowel de leerlingen als het schoolteam inzicht krijgt in het energieverbruik op school. En ook tips meeneemt voor thuis.

Voor vragen/suggesties kunt u contact opnemen met Marianne Hutten. Zij is coördinator van het project. Contactgegevens: aanmariannehutten@gmail.com, 06-41008824