Energie in beeld

GOEDKOOPSTE STROOM?


De goedkoopste stroom komt van je eigen dak. Een kWh stroom die je zelf maakt is goedkoper dan de stroom die je koopt. Als u zelf (nog) geen stroom opwekt, is stroom van Zuiver Hof van Twente goedkoop, 100 % groen en afkomstig uit Nederland en waar mogelijk, uit Hof van Twente. We werken niet met actietarieven (die altijd tijdelijk zijn), maar houden onze ­tarieven gewoon altijd zo laag mogelijk. We hebben lage bedrijfskosten doordat we geen ­reclamecampagnes met bekende Nederlanders hebben, geen sponsorcampagnes enz.

Bij ons geen verrassingen door een plotselinge verhoging van de tarieven.

SIMPEL OVERSTAPPEN


Overstappen is heel eenvoudig, omdat het alleen een administratieve handeling is. Thuis en op het bedrijf verandert er niets. De levering van stroom en gas loopt gewoon door ­zoals u gewend bent. Bij een keuze voor stroom en gas via Zuiver Hof van Twente, ­verzorgen wij de overstap en zorgen we voor een correcte beëindiging van de huidige ­overeenkomst. We garanderen dat er niet met twee energieleveranciers een contract bestaat. De overstap is kosteloos en wordt door ons snel en gemakkelijk geregeld. Simpel dus!

Bij Zuiver kunt u terecht voor:

  • Groene energie uit Nederland en waar mogelijk, uit Hof van Twente
  • CO2 gecompenseerd gas
  • Advies over verlaging van uw energierekening
  • Informatie over de plaatsing van zonnepanelen
  • Het maken van een energiescan
  • Het isoleren van uw woning of bedrijf
  • Het anders verwarmen van uw woning of bedrijf


En alle andere vragen op het gebied van energie, comfort en veiligheid.Energienota


Het totale tarief voor stroom en gas bestaat uit het leveringstarief, de overheidsheffingen (energiebelasting en opslag duurzame energie) en de BTW over beide. In totaal bestaat het tarief voor stroom uit circa 70 tot 75 % heffingen en belastingen en voor gas uit ruim 60 %. Deze overheidsheffingen worden door de Nederlandse overheid vastgesteld en zijn bij alle leveranciers hetzelfde. Qwint brengt deze heffingen bij u in rekening en draagt deze af aan de overheid. Verder betaalt u een bedrag voor de vaste ­leveringskosten.

Daarnaast betaalt u een bedrag per aansluiting per maand voor netwerkkosten, ­transportkosten, beheer en onderhoud van het net en gebruik van de meter.

Qwint incasseert deze kosten namens de netbeheerders.